Home Nieuws NEN 3140 keuring, ook voor uw vastgoed?

NEN 3140 keuring, ook voor uw vastgoed?

by bjh

Polissen van verzekeraars worden met regelmaat onderworpen aan een update. Helaas belandt belangrijke informatie niet zelden in de kleine lettertjes. Neem het voldoen aan de NEN 3140 keuring, want periodieke inspectie aan laagspanningsinstallaties voorkomt naast discussie over de dekking bij schade vooral ook risico voor mens en vastgoed. OG Wijzer sprak hierover met Ronald Brik, eigenaar van BJH Installatietechniek.

Veilig vastgoed

‘Als vastgoedeigenaar bent u verplicht te zorgen voor een veilige situatie voor uw huurders en gasten. Periodieke inspectie van installaties is daarom ongelooflijk belangrijk. Door beschadigingen en veroudering tijdig aan het licht te brengen en te verhelpen, kunnen we risico’s voorkomen. De NEN 3140 keuring is speciaal voor bestaande installaties in het leven geroepen. De frequentie van de inspectie is afhankelijk van een aantal factoren waaronder gebruik, omvang en ouderdom van de installatie en kan uiteenlopen van eens per jaar tot eens per vijf jaar.’

Benieuwd naar het volledige interview? Kijk snel op het artikel op OG Wijzer!

Voor een vrijblijvende offerte voor een NEN 3140 keuring van uw elektrische installatie of elektrische arbeidsmiddelen kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst!