Home Branches Zorg: brandveiligheid voor niet-zelfredzame personen

Zorg: brandveiligheid voor niet-zelfredzame personen

Brand in een zorginstelling, er zijn helaas wereldwijd tragische voorbeelden van bekend. U moet er niet aan denken dat het uw organisatie overkomt… BJH Installatietechniek ondersteunt zorginstanties bij het behalen van hun doelstellingen zoals die onder meer zijn vastgelegd in het SIGRA-convenant ‘brandveiligheid in de zorg’.

Veiligheid voor mensen eerst

Bij brandveiligheid in de zorg komt het belang van niet-zelfredzame personen op de eerste, tweede en derde plaats. Of het nu om twintig bewoners van een verzorgingshuis gaat of om honderden patiënten in een ziekenhuis. Daarnaast wilt u ook veilige werkomstandigheden voor uw medewerkers waarborgen. Om dit complete pakket te realiseren, richt BJH Installatietechniek zich onder meer op

  • vroege detectiemogelijkheden (= meer tijd voor ontruiming)
  • advies over compartimentering van gebouwen
  • inzetten van personenzoekinstallaties
  • plaatsen van watermistinstallaties

Wilt u de brandrisico’s inperken?

Weet u zeker dat de brandbeveiliging van uw zorginstelling op orde is? Heeft u de juiste detectie- en blusapparatuur in huis en is deze goed onderhouden? Werkt alle noodverlichting en zit deze op de strategisch beste plekken? Neem bij twijfel of voor een second opinion contact op met BJH Installatietechniek. Wij onderzoeken de huidige situatie en geven u advies over de verbetermogelijkheden.

Referenties: Stichting HVO-Querido, Stichting De Zorgcirkel, Stichting Evean Zorg Amsterdam, Heliomare

Onze klanten