Home Onderhoud brandmeldinstallatie: een noodzakelijk verhaal

Onderhoud brandmeldinstallatie: een noodzakelijk verhaal

Een goed onderhouden brandmeldinstallatie (BMI) is een effectief hulpmiddel bij het bewaken van de brandveiligheid in gebouwen en installaties. Want hoe eerder een brandje wordt ontdekt, hoe meer tijd er is om het te bestrijden en mensen te evacueren. Helaas vindt controle en reparaties aan BMI’s niet altijd regelmatig en op de juiste manier plaats. Met een serviceovereenkomst bij BJH Installatietechniek verloopt het onderhoud van uw brandmeldinstallatie volgens de norm NEN 2564.

Vakkundig onderhoud brandmeldinstallatie

Na de aanleg van een brandmeldinstallatie kunt u niet achteroverleunen. Want hoe weet u nu of alle apparatuur blijft functioneren zoals het moet? Dat kan alleen als u de BMI periodiek laat controleren en onderhouden. Hiertoe bent u in de meeste gevallen zelfs wettelijk verplicht.
Het BMI-onderhoud loopt over drie schijven:

  • Als eigenaar bent u eindverantwoordelijk voor het beheer
  • U stelt binnen uw organisatie een hiervoor opgeleid persoon aan tot beheerder brandmeldinstallatie. Hij/zij voert maandelijkse check-ups uit en houdt overzicht op wijzigingen in het pand en in de alarmstructuur binnen het bedrijf of de instelling.
  • De onderhoudsdeskundige verzorgt periodiek onderhoud en reparaties aan de BMI. De frequentie hiervan wordt vastgelegd in een serviceovereenkomst.

Zekerheid van goed onderhoud en beheer

Neem geen risico en geef het onderhoud van uw brandmeldinstallatie in handen van BJH Installatietechniek. Wij werken nauw samen met uw BMI-beheerder en passen het systeem aan als er bouwkundig of logistiek iets is veranderd. Controles voeren wij altijd uit in overleg met het hoofd BHV en met interne en externe hulpdiensten.
Hierdoor weet u zeker dat het systeem naar behoren werkt. Géén storende valse brandmeldingen die irritaties en nonchalance in de hand werken, maar effectieve alarmering als het echt nodig is.

Een goed gesprek met BJH Installatietechniek?

Bent u niet tevreden over het onderhoud van uw brandmeldinstallatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij vertellen u hoe wij de zaken aanpakken en geven u aansluitend een scherpe offerte voor onze werkzaamheden.

Contact opnemen